Spectacolul „La Marginea Imperiului” ajunge în Constanța

Cascadori, cai dresați și efecte speciale, la Constanța, în spectacolul de reconstituire istorică „La Marginea Imperiului”

Un spectacol impresionat, inedit și educativ, al treilea din seria din seria „La Marginea Imperiului”, va fi organizat de Asociația Cultural – Artistică Vulturii Carpaților, în orașul Constanța, în Parcul Tăbăcărie, sâmbătă, 19 august, de la ora 21.30.

Aproximativ 3000 de persoane au participat la primele două evenimente similare, organizate pe 5 și 12 august 2023, lângă cetățile Tropaeum Traiani (Adamclisi) și Capidava (Topalu), iar publicul a fost încântat, atât de poveste, cât și de acrobațiile realizate și de prestația artiștilor.

Spectacolul de reconstituire istorică va avea loc LIVE, iar publicul va putea urmări scenele de luptă la care participă cascadori profesioniști, cai special dresați, actori, acrobați și reenactori. Efectele pirotehnice și cascadoriile ecvestre nu vor lipsi din cadrul evenimentului cultural ”La Marginea Imperiului”.

Manifestarea cultural-artistică este destinată atât adulților, cât și copiilor și are ca scop cunoașterea și recunoașterea istoriei naționale.

Participarea publicului este GRATUITĂ.

„Conceptul proiectului «La marginea imperiului», are la bază o viziune nouă, holistică, asupra organizării de evenimente cu specific istoric. Spectacolul are un puternic impact asupra publicului din toate categoriile și își găsește perfect locul în contextul bogat, cultural si istoric al Municipiului Constanța”, afirmă managerul proiectului „La Marginea Imperiului”, Dan Pîșleagă.

Evenimentul cultural reprezintă o lecție de ISTORIE PE VIU, având ca subiect, povestea reală a ținutului dintre Dunăre și Marea Neagră – Dobrogea, cunoscută în antichitatea romană sub numele de Scythia Minor.

Spectacolul pus în scenă spune povestea unei provincii care a fost locuită de romani, geți și greci, o zonă bogată, aflată “La Marginea Imperiului”, mereu în pericol de a fi atacată.

Locația aleasă pentru spectacolul organizat sâmbătă, 19 august, de la ora 21,30, în Constanța, este Parcul Tăbăcărie, un loc public ce permite desfășurarea în bune condiții a evenimentelor din scenariu (cascadorii, lupte ecvestre, confruntări armate etc.), precum și accesul unui public numeros. Pentru buna desfășurare a manifestării cultural-artistice, Primăria Municipului Constanța ne acordă susținerea.

Valoarea proiectului: 1.088.710 lei (978.710 lei finanțare Consiliul Județean Constanța + 110.000 lei contribuție proprie a solicitantului).

Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.