Recomandări ale ANPC pentru cumpărăturile de sărbători

Se apropie sărbătorile de iarnă şi vânzările cresc atât în magazinele alimentare cât şi în centrele comerciale. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor atrag atenţia asupra faptului că mulţi operatori economici vor profita de acest lucru pentru a-şi comercializa produsele pe care le au în stoc, indiferent de calitatea acestora. Consumatorii trebuie să fie atenţi în primul rând la termenul de valabilitate a alimentelor pe care le achiziţionează, dar şi la aspectul lor şi la condiţiile de depozitare. Potrivit ANPC, carnea trebuie să aibă aplicată ştampila de control sanitar-veterinar şi trebuie cumpărată doar din carmangerii, magazine alimentare sau din spaţiile special amenajate din pieţe. În ceea ce priveşte lactatel, care sunt mai perisabile, aspectul ambalajului este foarte important, iar dacă acesta este bombat, înseamnă că a început procesul de fermentare şi că produsul nu mai este bun pentru consum.