Sute de unităţi de pe Litoral, verificate de inspectorii DSVSA

Peste 200 de unităţi de alimentaţie publică de pe întreg litoralul românesc au fost controlate, în ultima săptămână, de către inspectorii sanitari-veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019. Potrivit reprezentanţilor DSVSA Constanţa, este vorba de restaurante, pizzerii, unităţi de tip fast – food, braserii, supermarket-uri, baruri, magazine alimentare, pensiuni, tonete de îngheţată şi laboratoare de cofetărie-patiserie. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Constanţa au precizat că în urma acestor vertificări s-au constatat o serie de deficienţe cu privire la ambalarea, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi condiții de igienă deficitare în spațiile de lucru. Pentru aceste abateri, mai multe restaurante, unități de tip fast – food, magazine alimentare și supermarket-uri, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 95.000 de lei. Totodată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare aproape 100 de kilograme de alimente improprii consumului uman, care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.