Sute de unităţi de alimentaţie publică au fost controlate de inspectorii DSV în ultima săptămână

Aproape 270 de unităţi de alimentaţie publică de pe întreg litoralul românesc au fost controlate, în ultima săptămână, de către inspectorii sanitari-veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival. Potrivit reprezentanţilor DSV, în urma acestor vertificări s-au constatat deficienţe cu privire la ambalarea, etichetarea şi depozitarea produselor alimentare şi la condițiile de igienă în spațiile de lucru. Pentru aceste abateri, mai multe restaurante, unități de tip fast – food, magazine alimentare, baruri, laboratoare de cofetărie şi patiserie și supermarket-uri au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 260.000 de lei. Totodată, în aceeaşi perioadă au fost confiscate şi retrase de la vânzare 5 kg de carne de porc și alte 10 de produse de patiserie congelată improprii consumului uman, care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.